Keksin tässä juuri ravilistalle kirjoittaessani, että voisin aina silloin tällöin ottaa jonkun virtuaalisen (ravi)siitosoriin tikun päähän ja suurennuslasin alle. Näin tähän alkuun, copypastetan ravilistan kirjoitukseni ja mutisen hieman lisää.

Kuka? Triage Victoire on tulinen, nyt jo kuopattu Ravitalli Loiston ulkomaantuontiranskis. Oriilla on vajaa satku kahisevaa tilillään ja ennätyskin mukavissa lukemissa 12,8aly. Statistiikka hipoo unelmia ja taivaita, orii on ollut vain kuudesti totokolmikon ulkopuolella. Ura kuitenkin katkesi nuorena harmillisesti pahassa liikenneonnettomuudessa.

Sukutaulu on EVM, eli Ei VirtuaaliMaailmassa. Isä oli myöhemmällä iällä syttynyt juoksija, joka jätti kuitenkin varhaisiakin jälkeläisiä ja nämä olivat ihan hyvin menestyneitä. Emänä Triage Victoirella on huipputamma, joka oli montéssa lähes lyömätön. Emän omat saavutukset jäävät kuitenkin jälkeläisten varjoon, sillä tästä tammasta on syntynyt mm. useampi haamumaileri, kaksi siitosoria (Triage Victorie mukaanluekien) ja ikäluokkatähti. Periyttjän vikaa, voisi vaikka väittää.

Mutta mitä itse Triage Victoire on loppujen lopuksi jättänyt? Ison kasan jälkeläisiä, joista on kulkenut?

o.Manuel Loisto - 12,2a, Okei, lista alkaa lupaavasti, nopea, mutta ei mitään suurta.
t.Misty Loisto - 19,9 vs.2400ve, SE:n-haltija, kilpailutuloksista ei tietoa, iltaravihevonen ajallisesti, ollut 2vuotiaana kyvykäs.
o.Mortimer Loisto - kuollut, yksi startti googlella 1.23,2
t.Miséreux Loisto - 14,9aly - 600v€ Nykyiset sivut, isän sivuilla merkitty kuolleeksi. Erittäin lahjakkaan oloinen, mutta aika näyttää, tuleeko tästä muutakin kuin nopea, toisin kuin Manuel Loistosta.
o.Noah Loisto - 15,7 vs.23 330ve,harmi että omistaja on tainnut kadota ja haudata hevosen mukanaan (?) tästä ois voinut tulla tavallista parempi.
o.Noel Loisto - 16,0 vs.21 140ve - luultavasti ihan ok, mutta onko tämä unohdettu maanrakoon, josta on vaikea menestyä.
o.Opossum Loisto - kuollut ennen kuin melkein elikään.
o.Cohen Wei - 16,7 vs.17 890ve, kuusivuotias, ura edessä. Tästä voi kenties tulla mukava
t.Queen Bee Loisto - kuollut, 20,3 vs.3820ve, ei sitten mihinkään.
o.Questioner Loisto - 16,0 vs.8700ve, ihan ok-hepo, voihan tästä vielä tulla parempi, kuitenkin 9-vuotias.
o.Fire's Suffering - ei sitten mitään.
t.Nana Ideal - 15,3a- 18 685ve uusi osoite, mennyt ihan kivasti, ei kuitenkaan mikään huippu
o.Schooner Loisto - 15,9 vs.20 880ve, SE:n-haltija, nuori hevonen, ikäänsä nähden paljon startteja. Tästä voisi ajan kanssa kehittyisi oikein hyvä, nyt ihan näpsäkkä peli.
o.Fire's Pain - aloittelee vasta, googlen mukaan jossakin startissa 27-aikoja..
o.True Fighter Loisto - 17,7a vs.17 150ve, iltaravihevonen. Hautautuuko hämähäkin seitteihin omistajan pitäessä taukoa? tästä voisi saada iän karttuessa paremmankin.
t.Annie Lee Loisto - kuollut melkein ennen kuin elikään.
t.Blondelle Loisto - ei tietoa tästä, lieneekö multaantunut?
t.Fire's Princess - 21,9 ei mitään ja tainnut jo multaantua tämäkin?
o.Victor Yep - ei sivuja, googlen löytämän ilmotettu kahteenstarttiin, ennätystiedoissa 19,5, toisista raveista ei tuloksia, toisessa hylky.
t.Dese's Showcase -ellei kaiveta pölyn alta, ei mitään.
t.Grenada Loisto - googlen mukaan kl- heinäkuussa (26,6) ja yksi startti 26,1. Mutta mistäpä sen tietää, ellei tätäkin ole hylätty maan rakoon.

Eli lopputuloksena, yksi parempi haamumaileriajan alittanut orii, yksi juuri haamumaileriksi yltänyt, muutama parempi, muutama iltaravihepo, loput ei mihinkään/kuopattu/unohdettu. Triage Victoire on siis ihan näpsäkkä siitosorii, mutta tuolla jälkeläismäärällä näyttöjä pitäisi olla enemmän. Jättää todistettavasti oikein mukavia hevosia, jotka joutuneet kovan onnen eteen ja monet niistä unohdettu. Vajaa puolet hevosen jälkeläisistä on alittanut 18,0 ajan, joista vain kaksi on kyennyt alle 15,0 ajan.

Triage Victoire on siis ihan mukava siitosorii ja siitä näyttäisi saavan ihan hyväksyttävän juoksijan melko varmuudella, mutta mitään suurta ja merkittävää ei orii ole toistaiseksi kyennyt periyttämään, joten tällä oriilla ei ole siitoksessa sen enenpää saavutuksia kuin esim. nyt Gaalassa ehdolla olevilla oreilla, jos senkään vertaa. Suuri määrä ei takaa laatua, jälkeläisillä ei ole käytännössä minkäänlaista arvokilpailumenestystä. Mutta kuka sen tietää, miltä jälkeläisten saavutukset ensi vuonna näyttää.

Triage Victoiren lapsenlapsia ei toistaiseksi ole vielä kovin montaa. Itse asiassa, minulla on tiedossani vain yksi. Se on oriin ensimmäisen jälkeläisen jälkeläinen, eli sen jälkeläisen, josta tuli hieman muita nopeampi (ironista, että kyseessä on juuri minun omistama hevonen). Kyseinen lapsenlapsi on siis Get Jouster (i. Manuel Loisto), josta voisi päätellä, että sen kerran kun Triage Victoire periyttää lahjansa, ne periytyvät myös sukupolvelta toiselle. Mutta tästä ominaisuudesta lisää, kunhan Triage Victoiren lapsenlapset ja niiden lapset syntyvät. 

Suomen virtuaaliravihevosjalostuksessa?

Jos etsit ranskalaista, kannattaa hankkia Triage Victoire sukutauluun. Saat melko varmuudella ihan hyvän juoksijan ja tuurilla hieman paremmankin. En kuitenkaan yritäkään vihjata, että siitä tulee koskaan mitään suurta.

Katsotaanpa mikä orii pääsee seuraavan kerran tämän säälimättä arvostelevan suurennuslasin alle.